Így keress szállást Amszterdamban

 

Hotelben

szallas-amszterdambanAmszterdam szálláskínálatáról nem lehet általánosságban beszélni – óriási itt a kínálat minden árkategóriában.

Kapaszkodó, hogy mint a főszezon hónapjai, július-július-augusztus a legzsúfoltabbak, ha ilyenkor jössz, az éves átlagnál magasabb árakra számíts.

A kínálat döntő többsége a csatornaövezeten belül vagy annak határán található, így szinte nem is tudsz olyan hotelszobát foglalni, ami messze lenne a látnivalóktól (kivéve ha az IJ túlpartjára foglalsz, onnan körülményes a bejutás).

 

Szállást foglalnál? Itt megteheted:Booking.com

 

Hosztelben

amszterdam-hosztelMint bárhol a világban, Amszterdamban is az olcsó szállás gyűjtőneve a hosztel, amit jellemzően itt is inkább a fiatal utazók vesznek igénybe.

Ha nem zavar, hogy alacsony színvonalú környezetben, akár idegenekkel egy szobában aludj, közös wc-t és zuhanyzót használj, egy hosztellal sokat spórolhatsz.

Nincs nagy kínálat Amszterdamban hosztelekből, de azért egy éjszakára már 7-8 ezer forinttól találsz ágyat/fő valamelyikben a fenti keresőt használva.

 

Hajón? – Botel

Amszterdami extremitás, hogy itt szálláshellyé alakított, vízen lebegő hajók nagy kínálatából válogathatsz. A város csatornáin körülbelül 2500 houseboatot, azaz lakóhajót találni. Ezekben többségében életvitelszerűen élnek, míg van köztük jónéhány, ami szállodaként üzemel. Ezeket hívják boteleknek az angol boat (hajó) és hotel szavak után.

lakohajo-amszterdam

Felszereltségüket tekintve a botelek jellemzően semmiben sem maradnak el egy normál hotelhez képest – a legnagyobb különbség, hogy az ablakon kinézve itt egy csatorna falát vagy egy kikötő hajóit látod az utca helyett. A kínálat széles a puritán, hosztelszerű többágyas szobáktól luxuslakosztályokig mindent találsz. Az árak relatív magasról indulnak, 20-25 ezer forint/éj/szoba alatt aligha találsz ilyen szállást.

Hajós szállást keresel? Itt találsz:Booking.com

Tipp:Ha nagyon spórolnál, szeretsz sátrazni vagy lakóautóval jössz, kempingben is megszállhatsz. Itt találsz egy listát Amszterdam kempingjeiről: Amszterdam kempingjei.